vo

Video workshops 

Soap- acteren en  opnemen, workshop
De klas wordt een eenvoudige televisiestudio waarin de leerlingen als soapsterren schitteren. We kijken eerst naar een aantal fragmenten om de specifieke kenmerken van soap en soap- acteren duidelijk te krijgen. Ook oefenen we met typische soap-ensceneringen. Vervolgens gaan de leerlingen in groepjes een scène voorbereiden. De scène wordt voor de klas gespeeld en door de leerlingen opgenomen. Het terugkijken zal waarschijnlijk voor hilariteit zorgen maar geeft ook veel inzicht in het genre.
Duur: 2,5 uur
Plaats: op school, in ruim lokaal ( tafels aan de kant)
Prijs: op aanvraag

De revolver in de la
-filmanalyse met schrijfopdrachten-
Film heeft de kracht om je als kijker van begin af aan mee te zuigen in een verhaal. Maar hoe komt dat eigenlijk? Welke principes liggen ten grondslag aan een goed filmscenario, en wat voegt de regisseur er nog aan toe? Aan de hand van beroemde filmfragmenten worden de leerlingen bekend gemaakt met filmprincipes als ‘ the gun in the drawer’, ‘ the kiss off ’ en ‘ kill your darlings’. Het kijken wordt afgewisseld met korte schrijfopdrachten. Kortom; een niet te missen workshop voor de bovenbouw waardoor leerlingen met andere ogen naar films zullen gaan kijken.

Duur: 2,5 uur ( of op afspraak, minimaal 2 deelnemende klassen)
Plaats: op school, eigen lokaal
Nodig: beamer met computer
Prijs: op aanvraag

Schoolreporters
Cyberpesten, veiligheid, drugs, schoolregels. Op iedere school spelen onderwerpen die erg geschikt zijn om er een videoreportage over te maken. In dit project gaan leerlingen in groepjes een onderwerp voorbereiden, opnemen en monteren. Het project wordt begeleid door een video- docent. Er wordt aandacht besteed aan het opbouwen van een reportage-item, interviewen, opnamentechniek en het monteren. De  leerlingen gaan daarnaast ook zelfstandig aan het werk eventueel begeleid door de eigen docent.
Duur en prijs: op aanvraag

In the beginning……
De openingsscène zet de toon voor de rest van de film. Wordt het een spannend, komisch of bloedstollend verhaal? Wie is de hoofdpersoon tussen alle andere personen op het doek? En wat is zijn relatie met de andere personages? Kortom in de eerste minuten van een film moet veel informatie gegeven worden. Hoe doe je dat op een subtiele manier? Een scenarioschrijver zal zeggen: Don’t tell them, show them! De juiste beelden daar gaat het om.
In deze workshop analyseren we een aantal bekende openingsscènes. Daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag. Aan de hand van uitgewerkte opdrachten bedenken ze een openingsscène die ze zelf gaan opnemen.

Duur: De hoeveelheid lessen is afhankelijk van de wens van de school maar is minimaal 2x 1,5 uur ( of 3 uur aaneengesloten), minimaal 2 klassen per school
Plaats: op school, voor de opnamen bij voorkeur een leeg lokaal
Prijs: op afspraak

In het Archief